Laat je zien!

Bij de Piet Hein kun je je in de volle breedte ontwikkelen, ook op gebied van creativiteit en beweging. Je hoeft geen beroemde solozangeres of danseres te worden. Wat we wel willen bereiken, is dat ieder kind plezier heeft in fysiek bezig zijn en zich vrij voelt om zich te uiten op en naast het podium. Daar heb je immers een leven lang profijt van!

Elke schooldag is er ruimte voor zingen, bewegen, tekenen en maken – dat hoort er gewoon bij op de basisschool. Dat doen de kinderen in de klas met hun eigen leerkracht. Soms helpen ook gespecialiseerde leerkrachten of kunstenaars van buitenaf hierbij. We werken in cycli van acht weken rond eenzelfde thema in de hele school. Soms sluiten we het project af met een expositie en een gezellig samenzijn voor kinderen, ouders en familieleden.

Wat de Piet Hein uniek maakt, is dat we vakleerkrachten in het team hebben voor zang en muziek, drama en theater, en gym. Alle kinderen – van groep 1/2 tot en met groep 8 – hebben wekelijks les van hen. Deze gespecialiseerde leerkrachten geven meer verdieping: wat kun je met je mimiek, je lijf, je stem? Hoe kom je samen tot een voorstelling?

Iedere groep treedt eens per jaar op voor de ouders en een andere klas. Dat begint laagdrempelig in groep 1 met korte stukjes waarbij alle kinderen samen op het podium staan. Door de jaren heen bouwt het op tot een voorstelling met muziek, zang, dans, zelfgeschreven toneelscènes en videoclips. De groepen 8 werken intensief aan een gezamenlijke musical, de feestelijke afsluiter van hun basisschooltijd. Ook de kostuums en decors worden door de leerlingen zelf gemaakt. Ieder kind, podiumbeest of niet, komt creatief aan zijn trekken.

Creativiteit is dus voor ons geen leuk extraatje. Het is acht jaar lang standaard onderdeel van het lesprogramma.

Meer weten over ons aanbod? Lees het interview met onze vakleerkrachten (pdf) muziek en (bewegings)theater.

Translate