Over de Piet Hein

Een overzichtelijke school met ouders die even betrokken zijn als het team. We zijn actief, onderzoekend en positief in en om de school.

Ons team

Ons enthousiaste en creatieve team bestaat uit 32 gedreven leerkrachten, 3 vakleerkrachten voor gymnastiek en artistieke vakken (zang, dans, drama en podiumkunsten), 2 intern begeleiders, een parttime administratief medewerker, een conciërge, de directeur en adjunct-directeur. Extra trots zijn wij op de grote hoeveelheid meesters!

Ons team
Aardrijkskunde leren door zélf alles over een land te presenteren aan je klasgenoten. Zo komt theorie tot leven en spat het plezier eraf.
— Peter, leerkracht groep 8

Onze locatie

Basisschool Piet Hein staat midden in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam Oost. Een modern gebouw met lichte klaslokalen en brede gangen. Buiten is de ontdektuin en uitdagende speeltuin voor de jongsten. Verderop liggen de velden om op te rennen en te ballen voor de oudere leerlingen.

De gymzaal in de kelder is zo omgetoverd tot een professioneel uitgelicht podium voor een optreden. En uit de kinderkeuken komen regelmatig de heerlijkste geuren als de leerlingen staan te koken. Een creatieve omgeving voor leergierige kids!

Onze geschiedenis

Een laptop en een kale zandvlakte: zo zag de Piet Hein er uit in het voorjaar van 2002.
Twee pioniers – onder wie adjunct-directeur Astrid van Dijk – wisten precies hoe de nieuw op te richten school zou moeten worden: een open, creatieve en veilige omgeving waar elk kind zich veilig, gezien en welkom voelt.

Duik in de geschiedenis van de Piet Hein

Werken bij

Spreekt werken op een open, originele, betrouwbare school met persoonlijke aandacht voor iedereen je aan? Ben je graag onderdeel van een team collega’s dat gemotiveerd is om zich als leerkracht en als team te blijven ontwikkelen? En werk je graag in het leukste staddeel van Amsterdam? Aarzel dan niet en stuur ons je CV. We zijn benieuwd naar jou!

Mail ons je CV