Nieuwe leerlingen

Een school kiezen voor uw kind is geen eenvoudige opgave. Uw kind is nog jong en misschien is het nog niet helemaal duidelijk wat bij hem of haar past. Kiezen voor de Piet Hein betekent kiezen voor brede talentontwikkeling.

Kiezen voor Piet Hein

Basisschool Piet Hein is een algemeen bijzondere school en maakt deel uit van de  ABSA (Algemeen Bijzondere Scholengroep Amsterdam). Algemeen wil zeggen dat we niet werken vanuit een bepaalde geloofsovertuiging. Bijzonder wil zeggen dat een aantal ouders medetoezichthouder is en klankbord voor het bestuur. Daarnaast hebben ouders een belangrijke rol in het begeleiden van projecten: het jaarlijkse schoolproject, museumbezoeken, kooklessen, sportdagen en feestelijke momenten zoals het kerstdiner en het voorleesontbijt.

Meer weten en de sfeer proeven? Kom gerust langs voor een rondleiding door leerlingen van groep 8 of meld u aan voor een informatie-ochtend.

Data informatie-ochtenden
We waren in een museum en toen mochten we kostuums aan uit de riddertijd. Dat was heel leuk."
— Kyra, leerling groep 7

Aannamebeleid

Zowel kinderen die starten in groep 1 als oudere kinderen die willen instromen (zij-instromers) zijn bij ons welkom. Meer over ons aannamebeleid leest u in de Schoolgids.

Lees meer in de Schoolgids

Aanmelden

Wilt u voor uw kind een plek op de Piet Hein? Kijk hier voor meer informatie over aanmelden en het stedelijk toelatingsbeleid. Op dit moment zijn er bij ons plekken genoeg voor iedereen!

Aanmelden in 4 stappen

Ons onderwijs

Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar vermogen kennis en vaardigheden ontwikkelen en opgroeien tot stabiele en sociale mensen. Wij hechten aan een goede balans in de cognitieve, creatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Vanuit deze visie werkt Piet Hein aan brede talentontwikkeling. In de onderbouw staat spelend leren centraal. We zetten volledig in op projectmatig werken en ontdekkend leren. De autonomie van de leerling, onder gepaste begeleiding, vinden wij daarbij belangrijk.

Meer over ons onderwijs

Schoolgids

Alle informatie over onze school is te vinden in de Schoolgids. De gids geeft een actueel beeld van onze visie, de pijlers van ons onderwijs en de ontwikkelingen die wij doormaken. De inhoud wordt jaarlijks bijgesteld. Voor ouders van nieuwe leerlingen hebben wij daarnaast het boekje Welkom op school: een compact informatieboekje met alle dagelijkse en praktische zaken.

Download de Schoolgids (PDF)