Nieuwe leerlingen

Een school kiezen voor uw kind is geen eenvoudige opgave. Uw kind is nog jong en misschien is het nog niet helemaal duidelijk wat bij hem of haar past. Kiezen voor de Piet Hein, betekent kiezen voor brede talentontwikkeling.

Kiezen voor Piet Hein

Basisschool Piet Hein is een algemeen bijzondere school. Algemeen wil zeggen dat we niet werken vanuit een bepaalde geloofsovertuiging. Bijzonder wil zeggen dat ouders nauw betrokken zijn bij het bestuur van de school. De ouders hebben ook een belangrijke rol in het ontwikkelen en begeleiden van projecten, zoals het jaarlijkse kunstproject, museumbezoeken, kookprojecten, sportdagen en feestelijke momenten zoals het kerstdiner en het voorleesontbijt.

Bij de oriëntatie op uw keuze kunnen de ervaringen van andere ouders helpen. Verder is een goed gevoel bij de school belangrijk. Kom daarom gerust langs voor een rondleiding door een van onze leerlingen van groep 8. Of meldt u aan voor een voorlichtingsochtend.

Data voorlichtingsochtenden
We waren in een museum en toen mochten we kostuums aan uit de riddertijd. Dat was heel leuk.
— Kyra, leerling groep 7

Aannamebeleid

Zowel kinderen die starten in groep 1 als oudere kinderen die willen instromen (zij-instromers) zijn bij ons welkom. Wij doen net als andere scholen mee in het Stedelijk Toelatingsbeleid van Amsterdam. Kinderen hebben voorrang op de acht dichtstbijzijnde scholen, maar u bent helemaal vrij om een school te kiezen buiten deze selectie van acht. Op de Piet Hein is ruimte voor nieuwe leerlingen dus u kunt uw kind gewoon aanmelden. Ook als de school niet op uw lijstje van acht staat.

Meer over het aannamebeleid

Aanmelden

Op zo’n 210 Amsterdamse basisscholen is er één systeem waarmee kinderen in Amsterdam aangemeld en geplaatst kunnen worden. U krijgt voorrang op een lijstje scholen, maar u bent vrij om ook buiten het lijstje te kiezen!

Aanmelden in 4 stappen

Ons onderwijs

Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar vermogen kennis een vaardigheden leren en opgroeien tot stabiele en sociale mensen. Wij hechten aan een goede balans van de cognitieve, creatieve en sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Vanuit deze visie werkt Piet Hein aan brede talentontwikkeling. In de onderbouw staat het spelend leren centraal. De komende jaren willen we meer gaan inzetten op projectmatig werk en ontdekkend leren. De autonomie van de leerling vinden wij daarbij belangrijk.

Meer over ons onderwijs

Schoolgids

Alle informatie over onze school is te vinden in de Schoolgids. De gids geeft een actueel beeld van onze visie, de pijlers van ons onderwijs en de ontwikkelingen die wij doormaken. De inhoud wordt jaarlijks bijgesteld. Voor ouders van nieuwe leerlingen hebben wij daarnaast het boekje Welkom op school. Een compact informatieboekje met alle dagelijkse en praktische zaken.

Download de Schoolgids (PDF)